Nuori Kulttuuri
Helsingin Nuorisoasiainkeskus Vantaan nuorisopalvelut Espoon nuorisopalvelut Kauniaisten nuorisotoimi Opetus- ja kulttuuriministeriö
nuorten valtakunnallinen teatteritapahtuma
Grupper som ska spela på Teatris! Bekanta er noggrant med de olika utrymmenas tekniska egenskaper på den här sidan innan ni anmäler er. Mera information får ni genom att klicka på länkarna.

Teatris scener

Teatris pjäser spelas på sex olika scener.

Rekvisita

Vanlig rekvisita, så som bord och stolar, finns tillgängliga på samtliga scener. Man kan också framföra egna, små önskemål. Vi strävar till att uppfylla önskemålen i mån av möjlighet. Mängden rekvisita för en grupp begränsas av vad den enskilda medlemmen själv kan bära till scenen.

Belysning

Alla pjäser på Stora scenen och Willensauna på Nationalteatern samt i Musikhusets Sonore-sal har till förfogande en normal ljusutrustning, dvs. 2-3 aktuell belysning ja 1-2 uppföljande belysning. Teatristältet, Centralgatan och Esplanadscenen har ingen ljusteknik.

Projicering

En enkel projicering är möjlig endast på Stora scenen och i Willensauna på Nationalteatern och i Sonore-salen i Musikhuset. Scenerna i Nationalteatern och i Musikhuset  är så kallade black box-scener.

Teknisk info om scenerna

Klicka på länkarna för att närmare information om scenerna.

Nationalteatern
—————

Musikhuset
—————
Musikhusets utrymmen är bland de modernaste i Helsingfors. Huset ligger mitt emot Riksdagen. Teatris pjäser ses på Sonore-scenen.

Teatris-tältet på Maailma Kylässä -festivalen
—————–
Under Teatrishelgen ordnas den välkända Maailma Kylässä-festivalen i Kajsaniemiparken. På festivalområdet, direkt bakom Nationalteatern, finns Teatris eget tält. En del av Teatris-helgens program kommer att äga rum här.

Tältet är 10 x 27 m stort, scenen 6 x 6m. Scenen är rund och ligger på 70cm höjd från marken. Golvet är av trä. Tältet rymmer ca 300 åskådare. I tältet finns ett café och Teatris informationsdisk.
Esplanadscenen
—————
En del av föreställningarna kommer att äga rum på Esplanadscenen. Scenen är en av de mest välbesökta i Helsingfors centrum och bjuder på stora mängder av gratis program för helsingforsbor och turister. Föreställningstider under Teatrishelgen: lö kl. 17 – 20.00 och sö kl. 10–14.00.

 

Untitled Document
© Helsingin nuorisoasiainkeskus